Blog 03.06.2020

De nieuwe generatie Vlaamse textiliens

Julie Lietaer, co-CEO van ESG en bezielster van #hackyourjeans ontmoette Camille Liebaert, oprichtster van RectoVerso Sports in Texture Museum in Kortrijk.
Twee nieuwe textiliens in het vlasmuseum dat de rijke verleden van de vlas- en textielsector in de kijker zet.

Julie trad zeven jaar geleden het familiebedrijf European Spinning Group binnen. Eind 2019 richtte ze het platform #hackyourjeans op, dit richt zich op het sensibiliseren van het brede publiek rond de textielindustrie en het recycleren van oud, afgedankt textiel, met name jeans.

ESG spint sinds enkele jaren garen op basis van gercycleerde jeans onder de collectienaam ESG Green.

Dankzij de producten van de partners die met het ESG Green garen gemaakt worden, komt de sterkte van #hackyourjeans naar voor. Het platform bereikt het brede publiek dankzij de website en sociale media. 

RectoVerso Sports bestaat nog maar een kleine twee jaar en was de ideale kans voor Camille om in het familiebedrijf te stappen en deze ontwikkelingen verder uit te rollen tot een merk dat bekend is over heel Belgie. Toen de troonopvolgster Elisabeth gespot werd in een van hun sportleggings kreeg het merk een enorme boost.

Ze ontmoetten elkaar in het Texture Museum in Kortrijk dat het verhaal van de rijke vlas industrie vertelt.

Het gesprek draait rond hoe de gedreven talenten zich in de familiebedrijven werkten en hun strategische blikken op de toekomst.

Lees verder het artikel van De Tijd op hun website:
https://www.tijd.be/ondernemen/textiel/papa-had-het-niet-zo-voor-influencers-en-instagram/10230265.html?fbclid=IwAR3CTJWbf71UWlXvJW821EwT_UDfUO9FoMEM79wSMb9zNg82d29ODtqcA0Y


IMG_20200530_150858_190_edited.jpg